Mijn naam is Henk-Peter van Hagen, noem mij maar HP.
Vanaf 1997 actief in de IT met een sterke focus op Data, Product Informatie en E-commerce. Vele implementatie en ontwikkel projecten mogen doen op verschillende platformen voor verschillende bedrijven, klanten in binnen en buitenland.

Sterke kanten: doorzien van complexe data vraagstukken, vertaling van business vraag naar technische oplossingen op een begrijpelijke manier.

Vaardigheden:
Senior Data Engineer (SAP Datasphere / data warehouse cloud) (expert)
Data structuren (expert)
MS SQL databases incl SSIS scripting (sterk)
Product owner  (expert)
PIM processen en implementatie (expert)
WordPress, hobbymatig meer dan 15 jaar ervaring (expert)

Hieronder een aantal ervaringen die ik in het verleden heb opgedaan of nog mee bezig ben.

BSH Huishoudapparaten

Over BSH Huishoudapparaten (BSH)

BSH Huishoudapparaten B.V. is in Nederland verantwoordelijk voor de marketing, sales en service van de huishoudapparaten van de merken Bosch, Siemens, Gaggenau en NEFF. In de branche voor huishoudapparaten is BSH marktleider in Nederland. BSH wereldwijd, BSH Huishoudapparaten B.V. maakt onderdeel uit van de BSH Home Appliances Group, de grootste producent van huishoudapparatuur in Europa en wereldwijd toonaangevend in de branche.

Senior Data Engineer

Als Senior Data Engineer help ik de business in Nederland, België en Frankrijk aan de data-cubes die de analisten kunnen gebruiken voor het bouwen van inzichten (dashboards). Hierbij is de uitdaging om van de verschillende databronnen de juiste sets te maken, eenvoudige cubes tot geavanceerde sets waarbij  meerdere doel bestanden samen worden gevoegd.

Gereedschap waar ik mee mag werken:

SAP Datasphere (voorheen data warehouse cloud)
Python
MS SQL
Visual Studio
SAP Analytics cloud
PowerBI

 • Gestart: 2021 –  heden

 • Hoofddorp

Shopping tomorrow

Over Shopping tomorrow

ShoppingTomorrow brengt e-commerceprofessionals samen in een exclusief en actief netwerk, met als doel het leveren van inzichten voor de branche. Wat betekenen toekomstige ontwikkelingen op het gebied van businessmodellen, customer journey en technologie onderzoeken, beschrijven. Deze bluepapers zijn voor iedereen beschikbaar.

Als expert heb ik een aantal keren mee mogen onderzoeken/schijven aan bluepapers of webshops mogen beoordelen.

Expert

2022: Data as fuel for successful Customer Engagement.
Onderzoeksvraag: Welke data zijn voor jouw organisatie van cruciaal belang en hoe creëer je daarmee relevante engagement met (potentiële) klanten?

Bluepaper, lees deze hier

——————————–

2021: Shopping Awards Vakexpert 2021
Vakexpert om diverse webshops te beoordelen op gebiedt van product data.

——————————–

2016: PIM Productdata-uitwisseling in de waardeketen.
Onderzoeksvraag: Hoe kun je het beste productinformatie delen in de keten rekening houdend met soms tegenstrijdige belangen?

Bluepaper, lees deze hier

——————————–

2014: Wat is Productinformatiemanagement?
Onderzoeksvraag: Geen echte onderzoeksvraag wel een duidelijke bluepaper over PIM en wat PIM inhoudt.

Bluepaper, lees deze hier

——————————–

 • Gestart: 2014 –  2022

 • Nederland

SRC

Over SRC System Integrators (SRC)

SRC System Integrators is een software bedrijf dat vanuit Hoorn EDI en Product Information Management oplossingen biedt aan de Europese B2B markt. De PIM oplossing is een eigen oplossing die in huis is ontwikkeld met als kern competentie “het voeren van markt standaarden qua datamodellen”, denk hierbij aan de verschillende GS1 datamodellen (FMCG, Healthcare, DIY) en het ETIM datamodel inclusief alle bijbehorende datakwaliteits regels. De kracht zit hem in het bijhouden van deze modellen zodat leveranciers/fabrikanten altijd volgens deze datastandaarden data kunnen publiceren naar de GDSN datapools in de wereld en de retailers deze weer kunnen ontvangen. De oplossing van SRC kan overal ingezet worden (verzender en bij de ontvangers).

Projecten

Ik heb in. deze jaren vele mooie projecten mogen uitvoeren, begeleiden in de rol als consultant en projectmanager. PIM projecten voor bedrijven als Calodar en Eltra (België), Coca Cola (Bulgarije), Beiersdorf en Henkel (Duitsland), Intergamma, Ahold, Superunie, Nedac Sorbo en Pepsico. In de laatste vier en een half jaar was ik de eindverantwoordelijke van de development afdeling en heb. ik samen met het development team scrum geïmplementeerd, zijn we in sprints gaan werken van design naar ontwikkelen en uiteraard testen.

 • 8 jaar en 5 maanden

 • Hoorn

Scheerkoppen.nl / Scheerbladen.nl

Over Scheerkoppen

Scheerkoppen is de webshop voor alle onderdelen voor Philips en Braun scheerapparaten, hoofdzakelijk scheerkoppen en scheerbladen. Later kwamen daar ook de scheermesjes van Gillette en Wilkinson bij.

Projecten

In 2004 had ik een nieuw Philips Coolskin scheerapparaat gekocht, na een jaar ontving ik een mailtje van Philips dat het tijd werd om de scheerkoppen. te vervangen. Net als bij scheermesjes worden de scheerkoppen ook bot. De aanbieding van Philips vond ik toen al prijzig, na wat zoeken kwam ik in de USA uit en kon een doos met Scheerkoppen kopen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Met een kleine € 500 investering en met de kennis die ik toen had, had ik mijn eerste webshop gebouwd. Na een paar dagen kwam de eerste bestelling binnen. De webshop is in de jaren doorgegroeid en gegenereerde op het hoogste punt ongeveer 80 bestellingen per dag.

De webshop heb ik in 2019 verkocht.

 • Gestart: 2005

 • 13 jaar en 8 maanden

 • Hoorn

StopSnurken.nu / Snurken.nu

Over Snurken.nu

Snurken.nu is de webshop met producten tegen snurken.

Projecten

Met het succes van Scheerkoppen ben ik een tweede webshop gestart met producten die helpen het snurken te verminderen. Denk aan producten als neuspleister, neus-verwijder zodat er meer zuurstof binnen komt waardoor de kans op snurken afneemt. Andere producten waren antisnurk beugels, antisnurk kussens en hoofdbanden.
Beide webshops draaide op één CMS systeem en één PIM systeem, zodat alles vanuit één centrale plek beheert kon worden.

De webshop heb ik in 2016 verkocht.

 • Gestart: 2009

 • 7 jaar en 1 maand

 • Hoorn

DesignScheerset.nl / Scheerset.nl

Over Scheerset.nl

Scheerset.nl / designscheerset.nl is de webshop met luxe scheerset, scheersets met dassenharen scheerkwasten in de prijsklasse van € 99 tot € 1.499. Naast scheersets bood ik ook scheerzeep en de bijbehorende scheermesjes aan.

Projecten

Met het succes van Scheerkoppen ben ik een derde webshop gestart met luxe scheer producten. De merken die ik verkocht waren: The Art of Shaving, Mühle, Edwin Jagger, Hommage en Twinluxe. Om de verkopen te. stimuleren heb ik vanaf 2013 bijna alle scheersets gefilmd en op youtube geplaatst.
Alle webshops draaide op één CMS systeem en één PIM systeem, zodat alles vanuit één centrale plek beheert kon worden.

De webshop heb ik in 2016 verkocht.

 • Gestart: 2009

 • 6 jaar en 9 maanden

 • Hoorn

CRH Bouwmaterialen

Over CRH Bouwmaterialen (CRH)

CRH had in de tijd dat ik er werkte meerdere merken (o.a. BBN, De Boo, NVB Ubbens, Stoel van Klaveren, Van Neerbos) en ongeveer 80 bouwmaterialen vestigingen door geheel Nederland. Kernactiviteit: leveren van bouwmaterialen aan de kleine klusser tot de professionele bouw bedrijven.

Projecten

E-commerce op de kaart zetten, beginnend met een onderzoek vervolgens uitwerken van de businesscase. Na goedkeuring starten met het project samen met het implementatie bedrijf Unic Amsterdam (die tijdens ons project failliet ging).

Eerste deelproject: Hybris PIM implementeren, datamodel uitwerken, proces uitwerken, afdeling artikelbeheer trainen en vervolgens de PIM vullen met producten tbv de eerste webshop.
Tweede deelproject: Eerste Hybris webshop voor de landelijke opererende aannemers, gevoed vanuit de PIM en ERP.
Derde deelproject: Tweede webshop voor de klusbedrijven ook gevoed vanuit de PIM en het ERP systeem.

 • 4 jaar en 8 maanden

 • Nieuwegein

Willem van Rijn huishoud electro bv

Over Willem van Rijn huishoud electro bv (WvR)

Willem van Rijn is de importeur van Bosch, Neff en Solitair huishoudelijke apparaten, zoals keuken apparatuur, wasmachines, koelkasten en vaatwassers.In 2008 samen gegaan met Siemens Nederland onder de naam BSH.

Projecten

Tradeplace: diverse B2B berichten set met de werkgroep definiëren en bij WvR implementeren.
E-commerce: B2B webshop voor de drie merken technisch uitwerken en implementeren.
Product data vanuit Baan (ERP) naar Cataloger (PIM) tbv printing en B2B webshops.
CRM systeem ontwikkelen gekoppeld aan Baan (ERP), draaien op Oracle database.
Diverse EDI implemtaties (inclusief berichten sets uitwerken)

 • 9 jaar en 11 maanden

 • Amsterdam